4
Penthouses
(1 duplex)

12
woon
appartementen

4
Villa
appartementen

5
handels
ruimtes

Woonproject
met binnentuin

Residentie Broelhotel combineert luxe appartementen met vijf handelsruimtes op het gelijkvloers. De eerste en tweede verdieping tellen samen zestien luxe appartementen. Een derde etage geeft plaats aan vier penthouses waarvan één duplex.

Erfgoed, water en groen

Elke woonst heeft dankzij de unieke ligging en omgeving een uitzonderlijk uitzicht: erfgoed, water en groen. Het duplexappartement ligt op een steenworp van de dichtstbijzijnde Broeltoren, wat een magnifiek uitzicht op de monumenten en het Buda-eiland garandeert. Het gebouw in U-vorm creëert ruimte voor een groene binnentuin. De ondergrondse garages tellen twee verdiepingen.

Contacteer ons
layer 43

Abstract met inhoud

Het ontwerp van Residentie Broelhotel is in handen van Govaert & Vanhoutte Architects. De ontwerpen van Benny Govaert en Damiaan Vanhoutte dragen een duidelijke handtekening.
‘We schuiven met lijnen, vlakken en grenzen tot de essentie van ruimtebeleving centraal staat’, zeggen ze over hun werk. Dankzij hun ervaring met erfgoedsites kunnen ze met Residentie Broelhotel opnieuw hun voorliefde tonen voor een milde versmelting van de geschiedenis met het heden. 

Visie op architectuur

De architecten verwijzen met hun realisaties naar het abstracte, mathematische werk van de Russische kunstenaar Kazimir Malevich. ‘In onze ontwerpen trachten we net als hij abstractie te overstijgen, we starten altijd vanuit een functionele analyse om samen met een artistieke visie te resulteren in een authentiek concept dat steeds gelinkt blijft aan inhoud en plaats.’ 

Oog voor
detail.

Transparant ritme

Wat Residentie Broelhotel op het eerste zicht kenmerkt, is de witte lamellenstructuur. Die mathematische, verticale lijnen omhullen het woonproject waardoor de effectieve binnen- buitenscheiding dieper komt te liggen. Dat zorgt voor eenheid met de gebouwen uit de omgeving, voor ritmiek en een transparant gevoel. De nieuwbouw is grotendeels in witgrijs beton opgetrokken. Daarnaast wordt gekozen voor grote ramen, aluminium en een houten bekleding om het geheel luchtig te houden. Alle materialen zijn uitgesproken neutraal qua kleur en textuur. 

layer 44

Superieur
interieur

Discrete luxe

Op het vlak van interieur sprong het voormalige Hotel Broel enorm in het oog, het was een reden voor menig gast om het hotel te bezoeken. De inrichting van de luxueuze appartementen in Residentie Broelhotel valt dit keer op door een superieure kwaliteit.

Keukens en maatmeubilair Obumex

‘A thing of beauty is a joy foreve.’ Vanuit die gedachte verlegt familiebedrijf Obumex al meer dan zestig jaar de grenzen van keuken- en interieurdesign. Obumex werkt met materialen van topkwaliteit en besteedt de grootste aandacht aan subtiele details. Hiermee zetten ze vakmanschap neer dat onvergankelijke klasse en discrete luxe uitstraalt. Met de keuze voor Obumex kiest Residentie Broelhotel voor een partner die een jarenlange expertise heeft op het vlak van tijdloos design, modern comfort en verfijnde levenskunst. Laat je in één van de vijf Obumex showrooms inspireren door woonesthetiek, zo uniek als je persoonlijkheid.

sdf4s6d5f4sdf65s

Eén met de
omgeving

Een analyse van de directe omgeving zorgde voor een nieuwbouw met verregaande interactie met de buurt. De huidige residentie reikt minder hoog dan het vroegere hotel. Dankzij die bewuste keuze komen de Broeltorens beter tot hun recht. Het duplex penthouse staat achteraan het gebouw, op vijftig meter afstand, om het zicht op de monumenten niet te verstoren.

Naadloze overgang
De zijde van de residentie die zich richt naar de Broeltorens ligt in vergelijking met het voormalige hotel twee meter achteruit, mooi in lijn met de gevels van de Broelkaai. Het verticale karakter van de nieuwbouw is gebaseerd op de ritmiek in het vooraanzicht van onder meer het oude Broelmuseum. Zo werd ook gekozen voor wit als hoofdkleur. De gevel aan de kant van de Dam staat recht tegenover de parking met platanen en de overliggende bebouwing.

Open eenheid
Om de integratie compleet te maken krijgt de iets verbrede Burgemeester Tayaertstraat meer openheid in de gevel. Het straatje dat leidt naar de Budatuin en de Orangerie is gelegd in dezelfde kasseien die voor de Leieboorden werden gebruikt. Aan de achterzijde worden de parking en de muur rond de Budatuin opgefrist. Tot slot is de binnentuin van de residentie gedeeltelijk publiek toegankelijk. Residentie Broelhotel ligt daarbij ook aan de zonnekant van de verlaagde Leieboorden.

layer 41

Exclusief wonen aan de Leie? Contacteer ons

Reeds
20%
verkocht

Meer informatie