Uniek wonen in
het historische
hart van Kortrijk

Volgens de overlevering zijn de Broeltorens de enige restanten van de oudste stadsvestingen van Kortrijk. In 1385 werd de zuidelijke toren - aan de overkant van het water gezien vanaf de residentie - gebouwd om controles uit te voeren op de scheepvaart. In 1415 kwam er een tweede toren die moest dienen als wapenopslagplaats en die werd uitgerust met kanonnen. Sinds 1983 zijn ze erkend als beschermd monument.

Hotel Broel en waardige opvolger
Toen een meubelfabriek aan de Broeltorens in 1971 werd omgebouwd tot een hotel was dat met het belang van deze historische plek in het achterhoofd. 47 jaar lang maakte Hotel Broel naam en faam in Kortrijk. Met een duidelijke link in de naamgeving zorgt Residentie Broelhotel voor een waardige opvolger. Meer zelfs, je mag wonen waar men vroeger kwam logeren. Met zicht op hét Kortrijkse monument.

layer 38

De Leieboorden, het
bruisende hart van
Kortrijk

Residentie Broelhotel is gesitueerd aan de bekendste kaaien van Kortrijk, met dank aan de historische pracht van de twee Broeltorens. Onder meer door de keuze om de Leieboorden te verlagen, klopt het hart van de stad er weer meer dan ooit. En dat wordt gesmaakt, de herinrichting van de Leieboorden kreeg de prijs voor mooiste publieke ruimte van Vlaanderen.

Steeds meer wordt Kortrijk een stad aan het water. Vanaf de Leieboorden aan Residentie Broelhotel ben je overal dichtbij. Op een steenworp van de Broeltorens vind je het pittoreske Begijnhof met het bijhorende park. Van daaruit kom je via de Sint-Maartenskerk of het gezellige Jozef Vandaleplein gemakkelijk op de Grote Markt, in de shoppingstraten en op het Schouwburgplein.

Exclusief wonen aan de Leie? Contacteer ons

Reeds
50%
verkocht

Meer informatie